Kværner utbetaler 1 krone aksjen tross resultatfall

Konsernsjef Karl-Petter Løken presenterer Kværner ASAs resultater for fjerde kvartal 2018 i Kværners lokaler på Fornebu tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Konsernsjef Karl-Petter Løken presenterer Kværner ASAs resultater for fjerde kvartal 2018 i Kværners lokaler på Fornebu tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kværner fikk et resultat før skatt på 81 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor, ned fra 211 millioner i samme periode året før.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For 2018 som helhet fikk oljeservicekonsernet et resultat før skatt på 327 millioner kroner, mot 693 millioner kroner i 2017, framgår det av kvartalspresentasjonen som ble lagt fram tirsdag morgen.

Resultatene er solide og i tråd med signalene Kværner har gitt markedet, ifølge styret, som foreslår utbetaling av utbytte på en krone per aksje.

– Vi er tilfredse med at vi leverer driftsinntekter og EBITDA-resultater i tråd med det vi har kommunisert til markedet tidligere. Kværner har levert solide resultater i alle kvartaler i 2018 og som planlagt ble hoveddelen av EBITDA opptjent i første halvår på grunn av i hvilke faser prosjektene i porteføljen er i, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef.

Også driftsresultat og -inntekter var svakt fallende for Kværner. Mens driftsresultat før ned- og avskrivinger (EBITDA) endte på 77 millioner kroner i fjerde kvartal, ned fra 227 millioner kroner i 2017, falt de konsoliderte driftsinntektene fra 1,8 milliarder kroner i 2017 til 1,7 milliarder kroner.

På årsbasis steg driftsinntektene fra 6,5 milliarder kroner i 2017 til 7,2 milliarder kroner i fjor, men driftsresultatet falt til 437 millioner kroner i 2018 fra 799 millioner kroner året før.