Børsen så vidt opp mandag

Oslo BørsFoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Oslo BørsFoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Handelen på Oslo Børs resulterte i en svak oppgang på 0,2 prosent mandag. Hovedindeksen endte på 839,02 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppgangen mandag var den samme som fredag, da verdiene også steg 0,2 prosent. Hittil i år har dermed verdien av selskapene på Oslo Børs steget med 4,9 prosent.

Kan bli solgt: Budkampen om Oslo Børs fortsetter

Equinor steg markant etter at handelen åpnet mandag morgen, men sank igjen på slutten av dagen. Aksjen endte likevel med en oppgang på 0,7 prosent da børsen stengte og var den suverent mest omsatte i løpet av dagen.

DNB var børsens nest mest omsatte selskap mandag, men kursen holdt seg uendret i løpet av dagen. Telenor var nesten like populær som DNB, men sank med 1,04 prosent i løpet av dagen. Oljeserviceselskapet Petroleum Geo-Services var blant de klare vinnerne på en eller stabil dag. Selskapet aksje steg hele 8,71 prosent etter meldinger om økt tiltro til aksjen.

Flyr lavt: Norwegian-aksjen stuper på børsen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Hydro sank med 0,61 prosent og laksegiganten Mowi falt med 0,59 prosent. Yara gikk 0,26 prosent opp, og Orkla steg 0,2 prosent. Flyselskapet Norwegian falt merkbart med 2,95 prosent og har nå falt 9 prosent i verdi på en uke. Hittil i år har aksjen falt med 26 prosent.

På de europeiske børsene gikk det opp og ned mandag. Tyske DAX 30-indeksen falt 0,22 prosent mens den franske CAC 40 falt 0,48 prosent. Den britiske FTSE 100 steg med 0,09 prosent.

Oljeprisen falt med 1,55 prosent i løpet av dagen og ble omsatt for 61,77 dollar fatet på tiden da børsen stengte. Amerikansk lettolje ble omsatt for 54,29 dollar fatet.