Oslo Børs: Flere har meldt sin interesse

Oslo Børs kan bli kjøpt opp.
Oslo Børs kan bli kjøpt opp. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Det er flere mulige oppkjøpere av Oslo Børs, ifølge børsen. Styret anbefaler aksjonærene å vente med å ta stilling til budet fra Euronext.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ventet at Euronext vil legge fram et bud på samtlige aksjer i Oslo Børs VPS i slutten av måneden. Går oppkjøpet gjennom, vil børsen gå fra å være en selvstendig institusjon til å bli en del av et europeisk konsern.

Ifølge børsen har det vært møter med flere av interessentene, og det er avtalt nye møter hvor interessenter skal møte børsens administrasjon.

– Styret ser at det pågående arbeidet blir omfattende og tar tid. Det er svært viktige vurderinger som skal gjøres, og styret setter nå opp en tidsplan hvor det vil gi sin vurdering og anbefaling til aksjonærene senest innen utgangen av februar. Styret anbefaler sterkt at aksjonærene avventer styrets endelige anbefaling før de tar stilling til noe bud, heter det i en pressemelding fredag ettermiddag.

Euronext er en sammenslutning av fem europeiske børser. Selskapet presenterte oppkjøpsplanene på julaften. Euronext hadde da allerede fått forhåndsaksept fra aksjonærer som sitter på 49,6 prosent av aksjene i holdingselskapet Oslo Børs VPS Holding. Oppkjøpet er imidlertid betinget av at minst 50 prosent av dagens aksjonærer aksepterer budet, og at det blir godkjent av relevante myndigheter.

Personvernpolicy