Meny

Finansavisen: Einar Aas kunne tjent 2,7 milliarder

Krafttrader Einar Aas unngik personlig konkurs etter massivt tap i kraftmarkedet. Foto: Finansavisen

Kraftinvestor Einar Aas (47) kunne tjent milliarder om han ikke hadde blitt stoppet, skriver Finansavisen.

I november ble det kjent at mangemilliardæren Einar Aas måtte selge unna store eiendeler for å betale kreditorene, etter at han satset på at tyske kraftpriser skulle falle i forhold til nordiske.

I stedet skjedde det motsatte og Aas tapte 2,5 milliarder kroner på veddemålet fordi han ikke lenger hadde økonomisk dekning for sin posisjon.

Nå viser det seg imidlertid at den eneste feilen han gjorde var å satse for hardt, skriver Finansavisen.

Les også: Derfor tapte Einar Aas alt

2,7 milliarder

Etter at nordmannen måtte tvangsselge har nemlig differansen mellom tyske og nordiske priser stupt - akkurat slik Aas forutså.

Hvis Aas hadde fått være med ned fra 10–11 til 1,68 euro, ville det gitt ham en gevinst på 2,7 milliarder kroner. I stedet ble han tvangssolgt på 20 euro, tilsvarende 2,5 milliarder i tap, skriver Finansavisen.

Den mediesky 47-åringen, som i flere år leverte svært gode resultater fra handel med kraftderivater, bekreftet selv i en pressemelding i september at han hadde havnet under administrasjon av Nasdaq-børsen.

– Ja, jeg kan bekrefte innholdet. Det er dessverre tilfellet, sa han i en kommentar til Agderposten senere på ettermiddagen.

Les også: Nasdaq tar smell på 957 millioner etter Aas-konkurs

(Saken fortsetter under bildet)

Eiendommen til Einar Aas på Naxbie like utenfor Grimstad ligger helt nede ved vannet. Det var her Aas tapte alle pengene sine på spekulasjoner i kraftmarkedet.

Beholdt hus og bilen

En avtale som ble godkjent av de 166 andre aktørene på Nasdaq i november, reddet krafttraderen fra personlig konkurs. Aas fikk beholde huset i Grimstad, bilen og en båt, men måtte selge unna en stor del av sine eiendeler, som aksjer, eiendommer og kunst, for å dekke tapene til de andre aktørene på den nordiske kraftbørsen.

Aas hadde i 2016 Norges største skattbare inntekt på drøyt 832 millioner kroner. Nettformuen er ifølge skattelistene på 2,2 milliarder kroner.

Populært