Meny

Tokyo-børsen startet året med en bratt nedtur

Tokyo-børsen falt på fjorårets siste handledag, og etter en ukes nyttårsferie gikk det ikke noe bedre. Etter åpning fredag falt Nikkei-indeksen over tre prosent på bare noen minutter. Arkivfoto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nikkei-indeksen falt 2,2 prosent fredag, den første dagen med handel på Tokyo-børsen etter nyttår. Men i Kina pekte pilene oppover.

Det japanske finansmarkedet kom tilbake fra en ekstra lang nyttårshelg og begynte med å følge de amerikanske børsene nedover. Nikkei-indeksen falt 3,2 prosent i løpet av de første minuttene med handel.

Da aksjehandelen var over, lå indeksen 2,2 prosent lavere enn sluttnoteringen før nyttårsferien. Tokyo-børsen fulgte dermed i kjølvannet til aksjemarkedene i USA, hvor Dow Jones-indeksen torsdag falt hele 2,8 prosent.

Markedet ble påvirket negativt av Apples melding om sviktende iPhone-salg, særlig i Kina. Teknologiselskapet hadde sin tyngste dag på børsen på sju år og stupte nesten 10 prosent.

I Kina ser det ut til at børsene i Shanghai og Hongkong fredag trosser den nedadgående trenden. På ettermiddagen lokal tid hadde begge børsene steget over 1 prosent.

En ny rapport om utviklingen i den kinesiske tjenestesektoren i desember bidro til å løfte stemningen i Shanghai og Hongkong. Investorene ser også positivt på at USA og Kina skal holde nye handelssamtaler neste uke.

Populært