Børsen starter det nye året med fall

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs var ned rundt 1 prosent etter en times handel på årets første børsdag, onsdag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indeksen falt umiddelbart etter børsåpning klokka 9 onsdag, og var etter en times handel ned drøyt 1 prosent til 791,1 poeng. Alle de 17 største selskapene på indeksen – anført av det aller største, Equinor (-1,8 prosent) – var i rødt onsdag formiddag. Blant dem svekket Subsea 7 seg aller mest, med 3,3 prosent.

Nordsjøoljen faller også i pris, og ble omsatt for snaut 53 dollar fatet på spotmarkedet etter et fall på drøyt 2 prosent siden midnatt.

Oslo Børs fulgte dermed utviklingen til Hang Seng-indeksen i Hongkong, hvor en relativt kraftig nedgang settes i sammenheng med skuffende kinesiske industriproduksjonstall. I Shenzhen og Shanghai åpnet børsene med en forsiktig økning. Tokyo-børsen er stengt onsdag.

Også toneangivende børser i Europa åpnet ned: I Frankfurt hadde DAX 30-indeksen falt 0,9 prosent noen minutter etter åpning, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris var ned henholdsvis 1,6 og 2 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden