Verste uke for Dow Jones-indeksen på ti år

Dow Jones-indeksen fortsetter å stupe på tampen av en ustabil uke.
Dow Jones-indeksen fortsetter å stupe på tampen av en ustabil uke. Foto: Drew Angerer / AFP/NTB Scanpix

Børsene i USA ble rammet av et nytt kraftig fall fredag. Utviklingen til Dow Jones-indeksen den siste uka er den verste siden finanskrisen pågikk i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da børsene stengte, hadde Dow Jones-indeksen falt 1,8 prosent til 22.445 poeng. Nedgangen i løpet av den siste uka er på rundt 7 prosent.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen raste hele 3 prosent i løpet av fredagen. Fallet til den bredere indeksen S&P 500 var på 2,1 prosent.

Bekymring for blant annet svekket global vekst, handelsstrid mellom USA og Kina og amerikanske rentehevinger har ført til kraftige børsfall de siste månedene. Nasdaq-indeksen ligger nå mer enn 20 prosent lavere enn toppnivået i august.

Budsjettstriden i den amerikanske Kongressen har også bidratt til børsfallene de siste dagene. President Donald Trump har så langt nektet å godta budsjettforslag som ikke inneholder penger til muren han ønsker å bygge langs grensa til Mexico.

Hvis ikke presidenten og flertallet i Senatet klarer å bli enige, kan mange amerikanske offentlige etater bli nødt til å stenge på grunn av pengemangel fra og med natt til lørdag.

Norge: 2018 blir trolig det verste børsåret siden 2011

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden