Oslo Børs videre ned

Røde tall preget tirsdagen på Oslo Børs.
Røde tall preget tirsdagen på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tungvekterne på Oslo Børs sliter fortsatt. Hovedindeksen falt tirsdag 0,4 prosent til 816,65 poeng. Fallet kommer etter en nedtur på 1,3 prosent mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 5,85 milliarder kroner i løpet av tirsdagen.

Det er oljerelaterte aksjer som drar børsen ned. Equinor faller 1,1 prosent til 188,35 kroner etter en omsetning på 870 millioner kroner.

Telenor faller 1,7 prosent, og oljeserviceselskapet Subsea 7 faller 1,9 prosent. Taperen blant de mest omsatte er Aker BP som faller 3,3 prosent.

Vinneren er XXL som stiger 5,75 prosent samme dag som selskapet i en børsmelding opplyste at toppsjef Ulf Bjerknes seg etter elleve måneder i selskapet. Selskapet opplyser videre at XXL har vært altfor aggressive med tilbudspriser og ikke tilpasset seg og fulgt opp prisstrategiene godt nok, særlig i Norge.

Aktuelt: Årsverste på Wall Street

Det andre lyspunktet er Storebrand som stiger 2,3 prosent.

Også på de viktigste europeiske børsene var det klar nedgang tirsdag. FTSE 100-indeksen i London falt 0,8 prosent, mens CAC 40 i Paris svekket seg 0,6 prosent og DAX 30 i Frankfurt 0,2 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På de amerikanske børsene startet tirsdagens handel med en oppgang på Dow Jones med 0,7 prosent, mens Nasdaq økte 0,5 prosent.

Nordsjøolje ble ved børsslutt torsdag omsatt for 57,6 dollar fatet på spotmarkedet, mens amerikansk lettolje selges for 47,6 dollar fatet. Det tilsvarer et fall på vel 3 prosent i løpet av dagen.

Aktuelt: OPEC og Russland enige om kutt i oljeproduksjonen