Meny

Asia-børsene henter seg inn igjen

Wall Streets svingninger har diktert børsene i Asia de siste dagene. Etter å ha falt med Wall Street i to døgn, har de asiatiske børsene ved åpningen torsdag sett en oppgang, i takt med Wall Street. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flere av de store børsene i Asia er på stigende kurs igjen etter nedgang de siste dagene, som ble utløst av to vonde døgn på Wall Street.

Ved børsdagens åpning torsdag steg Hang Seng-indeksen med 0,16 prosent til 25.983 poeng, mens den toneangivende Shanghai-indeksen steg med 0,17 prosent til 2.655 poeng. Shenzhen-indeksen steg på sin side med 0,26 prosent.

Nikkei-indeksen i Tokyo åpnet med en oppgang på 0,39 prosent, men den bredere Topix-indeksen sank imidlertid med 0,27 prosent.

Etter to dager med kraftig nedgang på Wall Street som rammet teknologiselskapene, var det endelig tid for oppgang på Wall Street onsdag. Det har også gagnet japanske børser ved åpningen torsdag.

– Japanske aksjer har tjent på at amerikanske aksjer har hentet seg inn. I tillegg har yen-valutaen blitt litt billigere målt opp mot dollaren, sier Toshiyuki Kanayama, senioranalytiker i Monex.

Populært