Toppsjef for Renault og Nissan mistenkt for lovbrudd

Carlos Ghosn er toppsjef for Nissan og sjef og styreleder for alliansen mellom Nissan, Renault og Mitsubishi. Han er nå anklaget for både å ha underrapportert inntektene sine og for å ha misbrukt Nissans midler. Foto: Paul Sancya / AP / NTB scanpix
Carlos Ghosn er toppsjef for Nissan og sjef og styreleder for alliansen mellom Nissan, Renault og Mitsubishi. Han er nå anklaget for både å ha underrapportert inntektene sine og for å ha misbrukt Nissans midler. Foto: Paul Sancya / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissans og Renaults øverste sjef Carlos Ghosn anklages for å ha underrapportert inntekten sin til japanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissan, som er en del av industrisamarbeidet Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, melder at de har gjennomført en gransking av toppsjefen og styrelederen Ghosn samt direktør Greg Kelly.

Ifølge granskingen skal de to ha rapportert til Tokyo børs at Ghosns godtgjørelser er lavere enn de reelle summene. I tillegg er det blitt avdekket en rekke andre betydelige forhold, som misbruk av selskapets midler til private formål, går det fram av kunngjøringen.

Granskingen ble innledet som følge av et varsel om forhold som skal ha pågått i flere år, og Nissan har samarbeidet med den japanske påtalemyndigheten om saken.

Kelly er også dypt involvert i saken, hevder selskapet. De konkluderer med at forholdene er så alvorlige at både Ghosn og Kelly blir fjernet fra sine stillinger i Nissan umiddelbart.

– Nissan beklager dypt overfor aksjeeiere og interessenter, skriver selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissans kunngjøring kom like etter at avisa Asahi Shimbun meldte at Ghosn er tatt inn til avhør, mistenkt for å ha gitt feil opplysninger om inntekten sin. Det er påtalemyndigheten i Tokyo som har innkalt styrelederen og administrerende direktør for konsernet, ifølge den japanske avisa. Han skal være mistenkt for å ha underrapportert inntekten sin, og vil trolig bli pågrepet, skriver avisa.