Stolt-Nielsen har tjent nær 130 millioner på nytt rederi - på én dag

Stolt-Nielsen som tegnet seg for 45 prosent av aksjene, har en urealisert gevinst på drøyt 126 millioner kroner. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
Stolt-Nielsen som tegnet seg for 45 prosent av aksjene, har en urealisert gevinst på drøyt 126 millioner kroner. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Brakdebut for Avenir LNG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. oktober ble de kjent at Stolt-Nielsen, Golar LNG og Höegh LNG ville gå sammen om en investering på totalt 182 millioner dollar i Avenir LNG - et selskap som skal operere i markedet for småskala LNG-frakt.

Tirsdag ble det gjennomført en rettet emisjon på 110 millioner dollar gjennom utstedelse av 110 millioner nye aksjer til kurs én dollar (8,50 kroner) og onsdag har rederiet sin første noteringsdag på den norske OTC-listen.

Pengene skal gå til delvis finansiering av fire 7,500cbm småskala LNG-skip som er under bygging i Kina, to 20,000cbm småskala LNG-skip som er under bygging ved et annet verft i Kina, og til 80 prosent eierskap av en LNG-terminal og distribueringsfasilitet som er under utvikling på Sardinia.

Basert på omsetningen så langt, sitter de tre partnerselskapene allerede med en betydelig urealisert gevinst på nysatsingen.

Les også: Spår ketsjupeffekt

Ved 16-tiden onsdag var det omsatt to aksjeposter, derav den siste på 150.000 aksjer ble gjort til kurs 11,06 kroner.

Sammenlignet med emisjonskursen som ble gjort til rundt 8,50 norske kroner omregnet til dagens vekslingskurs, tilsvarer det en oppgang på 30 prosent.

Etter én dag.

Stolt-Nielsen som tegnet seg for 45 prosent av aksjene har dermed en urealisert gevinst på drøyt 126 millioner kroner.

Golar LNG og Höegh LNG som sitter med 22,5 prosent hver, har begge en foreløpig gevinst på vel 63 millioner kroner.

Les også: Sparebanken Vest vurderer lån

Artikkelen ble først publisert av Hegnar.no.

Personvernpolicy