Telenor rapporterer om solide resultater

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor fikk et driftsresultat på 6,7 milliarder kroner i tredje kvartal i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en nedgang sammenlignet med samme periode i fjor, da resultatet var på 7,3 milliarder kroner. Det er likevel bedre enn analytikernes forventninger, ifølge Dagens Næringsliv.

Omsetningen i tredje kvartal i år var 27,6 milliarder kroner, en økning med 1 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, går det fram av Telenors kvartalsrapport , som legges fram onsdag.

– Det vi har fått til så langt i år bekrefter organisasjonens styrke og vår gjennomføringsevne på tvers av selskapet, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding.

Konsernet fikk 700.000 flere mobilabonnenter i løpet av perioden juli til september og har dermed totalt 173 millioner kunder globalt.

Telenor melder at tredje kvartal inneholdt viktige milepæler. Selskapet viser til at man i Thailand hadde en overgang fra konsesjons- til lisensmodell og at Telenor har sikret viktig tilgang til frekvenser og infrastruktur.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Pakistan og Bangladesh er inntektsveksten bedret, men i Myanmar har det kommet en fjerde mobiloperatør kommet inn i markedet og skjerpet konkurransen. Telenor har tapt 1 million abonnenter i tredje kvartal i Myanmar, går det fram av kvartalsrapporten.

Selskapet solgte også mobilvirksomhetene i Sentral- og Øst-Europa. Det førte til at aksjonærene fikk utbetalt til sammen 6,4 milliarder kroner.