Solgte 500 mål til Tollefsen for én million - nå angrer han

Kragerø Resort. Foto: Gard Setsaas/Finansavisen
Kragerø Resort. Foto: Gard Setsaas/Finansavisen

– Det føles veldig feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Finansavisen): I mai 2017 overtok eiendomsinvestor Ivar Tollefsen 80 prosent av aksjene i tapssluket Kragerø Spa og Resort.

Nå er han i ferd med å sikre seg en større, nærliggende tomt, skriver Finansavisen, som viser til Kragerø Blad.

Kragerø Resort Eiendom har søkt om fradeling av en parsell av grunneier John Einar Frøviks eiendom, ifølge saksdokumenter tilgjengelig på Kragerø kommunes hjemmesider.

Saken skal opp til politisk behandling onsdag 17. oktober.

Én million for 500 mål

– I fjor inngikk jeg en avtale hvor de har fått en opsjon på kjøp av rundt 500 mål av min eiendom på totalt rundt 550 mål. (...) Men jeg angrer på hele avtalen, sier Frøvik til Finansavisen.

– Opprinnelig var det min far som eide dette området, og han misliker det sterkt. Nå føles det veldig feil at denne tomten går ut av familiens eie etter mange tiår. Området ligger brakk i dag, så min anger handler først og fremst om at dette nå blir annen manns eiendom, forklarer han videre.

Kjøpesummen er ifølge Frøvik avtalt til én million kroner.

– Jeg har siden spurt flere ganger om avtalen kan reverseres og tilbudt dem å kjøpe 2/3 av eiendommen til halv pris, men møter ingen forståelse, sier han videre til avisen.

De 40-50 målene Frøvik beholder inkluderer blant annet båthavnen Kragerø Resort benytter og har en langvarig leieavtale for.

Les også: Heimstaden vil låne mer - engasjerer ratingkjempe og rådgivere

– Leit at han angrer

Kim A. Øverland, ­eiendomssjef og leder for restaurant og over­natting i Tollefsen-eide Fredensborg, bekrefter overfor Finansavisen at opsjonen er tiltrådt.

– Frøvik har signert på fradelingssøknad. Det er enighet mellom oss og Frøvik om hvilke arealer han skal sitte igjen med. (...) Halvparten av eiendommen er et naturreservat som grunneier allerede har fått kompensasjon for. Feste­avtale for båthavn og parkering videreføres, skriver han i en e-post.

Øverland synes det er leit at selger nå angrer, men legger til overfor avisen at «han virket fornøyd den gang».

Frøvik opplevde i forkant at Tollefsen ikke ville satse på Kragerø Resort om ikke mange nok grunneiere var positive til å selge, og uttrykker overfor Finansavisen at han derfor følte seg presset til å selge.

Ifølge Øverland var en dialog med Frøvik naturlig, «da Kragerø Resort hadde festeavtale for deler av hans eiendom og rettigheter til fremtidig utvikling av infrastruktur på andre arealer på eiendommen».

Les også: Hareide og Judas

Storstilte byggeplaner

Senere har Tollefsen-selskapet kjøpt en annen eiendom av tilsvarende størrelse.

Tollefsen planlegger ifølge Finansavisen bygging av 50-70 leiligheter tilknyttet Kragerø Resort, og jobber med ytterligere områder som i dag er regulert som skog. ­

I bruktmarkedet selges leiligheter på anlegget for 20-35.000 kroner per kvadratmeter, avhengig av tilbakeleieplikt.

Da Kapital slapp tidligere i høst slapp sin liste over Norges 400 rikeste, var Ivar Tollefsens formue vurdert til 19,6 milliarder kroner, noe som var en oppjustering fra 18,2 milliarder kroner i fjor.

Det holdt til en 12. plass på listen for 57-åringen.

Les også: Harald Rønneberg kjøper hyttetomter

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært