Richard Branson bryter samtaler med Saudi-Arabia

Foto: Foto: HegnarTV
Artikkelen fortsetter under annonsen

Investeringer for milliarder står i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Richard Branson har avbrutt samtaler med Saudi-Arabias oljefond om en planlagt investering på én milliard dollar i Virgins romfartsselskaper, melder Financial Times.

Milliardæren har også suspendert sin deltakelse i to såkalte «advisory boards». Bakgrunnen er forsvinningen av den saudi-arabiske journalisten Jamal Khashoggi.

Mange internasjonale toppledere og finansfolk vurderte ifølge avisen torsdag sine engasjementer i Saudi-Arabia, og regjeringer har økt presset etter å få svar på hva som har skjedd med Khashoggi.

– Alvorlige konsekvenser

For eksempel advarer Storbritannias utenriksminister Saudi-Arabia om at det vil få alvorlige konsekvenser hvis påstandene om at Khashoggi er drept, stemmer.

Tyrkiske kilder hevder at Khashoggi ble drept og partert da han oppsøkte det saudi-arabiske konsulatet i Istanbul for å skaffe vielsespapirer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Khashoggi, som jobbet som journalist i Washington Post, er ikke blitt sett siden han gikk inn i bygningen 2. oktober.

- Folk som lenge har regnet seg som venner av Saudi-Arabia, sier at dette er en svært, svært alvorlig sak. Hvis beskyldningene stemmer, vil det få alvorlige konsekvenser fordi vårt vennskap og partnerskap er basert på felles verdier, sier britenes utenriksminister Jeremy Hunt.

Han legger til at britene er svært bekymret, og at han har snakket med Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir og understreket hvor alvorlig Storbritannia ser på saken.

Landet er en nær alliert og viktig handelspartner for Saudi-Arabia.

Denne saken ble først publisert hos Hegnar.no