Kraftig fall på Oslo Børs

Pilene pekte nedover på Oslo Børs torsdag.
Pilene pekte nedover på Oslo Børs torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Etter store børsfall både i USA og Asia fulgte hovedindeksen på Oslo Børs etter med et fall på 3,64 prosent til 880,94 poeng etter få minutters handel torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bratte fallet på hovedindeksen var ventet etter at pilene hadde pekt rett ned på børsene i Asia etter en av de verste dagene på Wall Street på flere måneder onsdag. Hovedindeksen hentet imidlertid inn noe av det tapte og lå et kvarter etter åpning på minus 2,62 prosent.

Tungvekteren Equinor falt hele 3,5 prosent ved børsåpning, mens Norsk Hydro-aksjen var ned 4,6 prosent, Subsea 7 5,5 prosent og Yara hele 6,5 prosent. Alle selskapene på hovedindeksen åpnet med klare fall torsdag, og ingen falt mindre enn 1,1 prosent.

Oljeprisen har falt nesten 4 prosent siden onsdag, men karret seg noe oppover igjen torsdag formiddag.

Nikkei-indeksen i Tokyo endte ned nærmere 4 prosent torsdag, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong hadde falt 3,7 prosent et par timer før stengetid. Shanghai-indeksen falt 4,7 prosent og lå med det på det laveste nivået siden november 2014.

Fallet på Asia-børsene fulgte et brutalt fall på Wall Street onsdag. Den brede Standard & Poor’s-indeksen falt med 3,3 prosent, industritunge Dow Jones falt med 3,2 prosent, mens teknologitunge Nasdaq falt med hele 4,1 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært