Hydro fortsetter fallet på børsen

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs var etter en times handel torsdag falt 0,5 prosent til 935,9 poeng. Norsk Hydro straffes hardt av markedet for stengingen i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aluminiumsgiganten opplyste onsdag at aluminiumsraffineriet Alunorte, aluminiumsverket Abras og bauksittgruva Paragominas i Brasil stenges. Årsaken er at et gammelt deponi er fullt. Hydro-aksjen falt kraftig på børsen etter kunngjøringen, og ved stengetid hadde den mistet nesten 12 prosent av verdien.

Torsdag formiddag fortsatte nedgangen. Etter rundt en times handel lå aksjekursen på 41,26 kroner, noe som utgjør et fall på 4,9 prosent. Hydro-aksjen er så langt torsdag den klart mest omsatte, en posisjon som Equinor oftest inntar. Siden nyttår har Norsk Hydro falt en tredel i markedsverdi.

Norwegian meldte onsdag morgen om en passasjerøkning på 9 prosent fra fjorårets september til samme måned i år. Likevel faller aksjen 3,1 prosent. Også Telenor (-0,9) og Marine Harvest (-0,5) er blant aksjene som bidrar til nedgang. Oppover går det for blant andre Equinor (+0,6), DNB (+0,2), Subsea 7 (+0,3), Aker BP (+0,2) og NEL (+4,0).

Utviklingen ved de toneangivende børsene ute i Europa er også negativ. I Frankfurt, London og Paris faller hovedindeksene mellom 0,4 og 0,8 prosent.

Oljeprisen er i svak oppgang, og nordsjøolje ble torsdag formiddag omsatt for 86,07 dollar fatet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden