USA undersøker hvitvaskingssak i Danske Bank

Justisdepartementet i USA har tatt kontakt med Danske Bank for å undersøke hvitvaskingssaken i Estland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Departementet undersøker blant annet om det har skjedd noe straffbart, opplyser Danske Bank i en uttalelse torsdag morgen.

– Vi samarbeider med de myndighetsundersøkelsene som er i gang som følge av saken. Det er imidlertid for tidlig å si noe nærmere om hva utfallet av disse undersøkelsene vil være, sier Jesper Nielsen, midlertidig direktør for Danske Bank.

Det er ikke satt noen tidsramme for når den amerikanske undersøkelsen skal avsluttes.

Danske og estiske myndigheter undersøker også saken.

Samtidig torsdag morgen opplyste Danske Bank at det danske finanstilsynet har pålagt banken å legge ytterligere 5 milliarder danske kroner til side. Tilsynet påla banken å sette av et tilsvarende beløp til dårlige tider.

Saken om hvitvasking dreier seg om virksomhet ved filialen i Estland fra 2007 til 2015. Bankkunder har i denne perioden overført 1.500 milliarder danske kroner via filialen. Danske Bank har ikke oversikt over hvor stor andel av beløpet som anses som mistenkelig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden