Her er Einar Aas storinvestor - bygger for 2 milliarder

Einar Aas er storeier i spanske eiendomsprosjekter til to milliarder kroner.

Foto: Finansavisen
Foto: Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krafttraderen Einar Aas er storinvestor i to prosjekter på den spanske solkysten - Jardinana og El Ancon - som til sammen vil koste rundt to milliarder kroner å bygge ut. Totalt har Aas i løpet av de siste årene investert 250 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Like før helgen ble Aas, som risikerer å gå konkurs etter det feilslåtte veddemålet i kraftmarkedet , enig med Nasdaq Clearing om en plan for salg av hans verdier. Ifølge avisen er det i denne planen overfor sine kreditorer at de spanske eiendomsprosjektene vil spille en sentral rolle.

– Hvis en kjøpte for ett år siden, har prisene på nye leiligheter steget med opp mellom ti og 20 prosent her på solkysten. Jardinana er et av de beste prosjektene i dette segmentet, sier Knut Helge Nordbotn, som har solgt leiligheter i området til hundrevis av nordmenn, til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nordmenn handler rekordmye på nett

Det er det britiske selskapet CTH Capital som styrer prosjektene. Aas, hans mangeårige forretningspartner Oddvar Fodstad og noen nære investorer er sammen med Wilhelmsen-familien store investorer.

Det er ikke klart hva som kommer til å skje med Aas' investeringer, og hverken Aas selv eller Fodstad ønsker å kommentere saken overfor avisen. Jørn Bertil Lyshoel i det Wilhelmsen-kontrollerte selskapet Toluma sier til DN at han ikke tror de store finansielle problemene til Aas vil ha konsekvenser for utviklingen.

– Det vil forhåpentlig ikke ha noen konsekvenser. Eiendommene er kjøpt og utbyggingen er fullfinansiert, sier Lyshoel til avisen.

Les også: Tjente 95.000 i timen - hele døgnet - året rundt