Daimler-sjefen går av neste år – erstattes av svenske

Dieter Zetsche (t.v.) går neste år av som toppsjef i Daimler-konsernet. Utviklingsleder for underselskapet Mercedes-Benz, Ola Källenius (t.h.), rykker opp.
Dieter Zetsche (t.v.) går neste år av som toppsjef i Daimler-konsernet. Utviklingsleder for underselskapet Mercedes-Benz, Ola Källenius (t.h.), rykker opp. Foto: Tony Ding / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilkonsernet Daimlers toppsjef Dieter Zetsche går av i mai neste år. Nåværende utviklingsleder for Mercedes-Benz, svensken Ola Källenius, overtar stillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zetsche fratrer sine verv i styret i Daimler og som sjef for Mercedes-Benz med virkning fra det årlige aksjonærmøtet 22. mai 2019, heter det i en uttalelse fra Daimler.

Zetsche har vært administrerende direktør for Daimler siden 2006. Hans kontrakt utløper neste år. Deretter må han vente i to år før han kan påta seg nye verv. Planen er at han fra 2021 skal overta som leder for Daimlers representantskap.

Källenius ble ansatt i Daimler i 1993 og har siden i fjor vært leder for forsknings- og utviklingsavdelingen for Mercedes-Benz.

Källenius er 49 år gammel og har bakgrunn både fra hovedkvarteret i Stuttgart, og ved konsernets virksomheter i Storbritannia og USA.

Zetsches avgang skjer idet tysk bilindustri står overfor konsekvensene av den såkalte «dieselgate» – avsløringen i kjølvannet av USAs gransking der det kom fram at VW hadde installert programvare i millioner av dieselkjøretøy for å jukse på utslippstester. BMW og Daimler ble etter hvert også mistenkt for å ha jukset med utslippstall.