Meny

Handelsbanken mener Danske Bank kan bli ilagt opptil 11 milliarder i bøter

Nordmannen Thomas F. Borgen varslet onsdag i forrige uke at han går av som toppsjef i Danske Bank, som følge av bankens håndtering av den antatte hvitvaskingssaken. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Svenske Handelsbanken anslår at Danske Bank kan bli bøtelagt med opptil 11 milliarder danske kroner som følge av hvitvaskingssaken.

Det skriver Ritzau Finans, som tirsdag morgen viste til at Danske Bank-aksjene ble omsatt med en rabatt på 30–40 prosent sammenlignet med andre bankaksjer.

– Vi mener at denne rabatten avspeiler sannsynligheten for større bøter enn tidligere antatt. Vi venter nå bøter i intervallet mellom 5 milliarder og 11 milliarder kroner, skriver Handelsbanken i en analyse.

Den danske Jyske Bank anslo i forrige uke at Danske Bank kan bli ilagt 4 milliarder danske kroner i bøter av danske myndigheter og 7,1 milliarder kroner i utlandet. Ifølge Jyske Banks analyse vil Danske Bank være i stand til å klare bøter på 45 milliarder kroner.

I årene fra 2007 til 2015 ble det foretatt overføringer til en samlet verdi av 1.500 milliarder danske kroner via Danske Banks filial i Estland. Banken tjente 1,5 milliarder kroner på transaksjonene, ifølge Danske Banks egen rapport om hvitvaskingsanklagene.

Banken har ikke selv kunnet slå fast hvor stor andel av overføringene som kan anses som mistenkelige, men Jyske Bank mener det kan dreie seg om 86 prosent av dem. Alle overføringer fra Russland, Kypros, Baltikum og Storbritannia er mistenkelige, samt 50 prosent av alle øvrige inngående transaksjoner, skrev Jyske Bank i sin analyse.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært