Einar Aas har fryst verdiene i eiendommene sine

Torsdag forrige uke sprakk nyheten om at krafttrader Einar Aas trolig er personlig konkurs etter massivt tap i kraftmarkedet. Foto: Finansavisen
Torsdag forrige uke sprakk nyheten om at krafttrader Einar Aas trolig er personlig konkurs etter massivt tap i kraftmarkedet. Foto: Finansavisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krafttraderen Einar Aas har selv tinglyst såkalte urådighetserklæringer over alle eiendommene sine for å unngå at andre kreditorer tar beslag med prioritet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagens Næringsliv ble det klokka 21 tirsdag kveld registrert nye heftelser i eiendomsregisteret knyttet til alle eiendommene til 47-årige Aas fra Grimstad. Det skjedde gjennom advokatfirmaet Wikborg Rein.

– Wikborg Rein har representert Aas siden forrige torsdag, sier managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein.

Ifølge Bjørnstad er det ganske vanlig med slike urådigheter i denne typen saker.

– Dette blir registrert for å unngå at andre kreditorer tar beslag med prioritet, sier han.

Aktuelt: Einar Aas hadde tapt penger i flere uker

Einar Aas har ifølge avisa eiendommer for mellom 150 og 200 millioner kroner. Dette omfatter blant annet en leilighet på Tjuvholmen i Oslo, et hyttetun i Nissedal i Telemark og flere strandeiendommer på Sørlandet.

Einar Aas startet med krafttrading i egen regi i 2001 og har flere ganger figurert på inntektstoppen i Norge. Nå risikerer han imidlertid å bli slått personlig konkurs som følge av feilslåtte veddemål i kraftmarkedet.

Kraftbørsen Nasdaq Clearing har tapt 1,1 milliarder kroner, men ønsker å få dekket så mye som mulig av det Aas skylder dem.

Bakgrunn: Derfor tapte Einar Aas alt

Innsikt: Slik kan Einar Aas reise seg igjen