Meny

DNB og Nordea selger seg ned i baltisk bank

DNB og Nordea selger seg ned i den baltiske banken Luminor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DNB og Nordea selger deler av sine aksjeposter i den baltiske banken Luminor til oppkjøpsfondet Blackstone.

Etter salget vil Nordea og DNB eie rundt 20 prosent hver i Luminor og fortsatt være representert i Luminors styre. Samtidig har Nordea og Blackstone inngått en avtale om salg av de resterende 20 prosentene i løpet av kort tid.

– Salget er et naturlig neste skritt etter etableringen av Luminor i 2017 da Nordea og DNB skapte den tredje største banken i regionen – en sterk, uavhengig bank, sier Topi Manner, leder av Personal Banking i Nordea i en børsmelding.

– Med dette salget kan vi i enda større grad rette fokuset og innsatsen mot de nordiske kjernemarkedene våre, og det gjør det mulig for oss å reinvestere kapital i disse nordiske markedene de neste årene.

Salget verdsetter Luminor til 1,7 milliarder euro, tilsvarende 16,4 milliarder kroner.

DNB beholder aksjeposten på 20 prosent.

– Vi vil fortsatt være en minoritetseier i Luminor fordi vi mener at selskapet er godt posisjonert for å skape verdier for kunder, ansatte og aksjonærer. Banken har et sterkt digitalt fokus, svært kompetente ansatte og bred tilstedeværelse i Baltikum, sier finansdirektør Kjerstin Braathen i DNB i en børsmelding.

Populært