Kraftig kursfall for italienske Atlantia etter broulykken i Genova

Området under Morandi-broen blir undersøkt av det italienske sivilforsvaret. Foto: Nicola Marfisi / AP / NTB scanpix
Området under Morandi-broen blir undersøkt av det italienske sivilforsvaret. Foto: Nicola Marfisi / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjene til infrastrukturgruppen Atlantia falt med over 24 prosent torsdag formiddag etter å ha blitt suspendert fra børsen i Milano tidligere på dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den italienske regjeringen har rettet kraftig kritikk mot selskapet og truet med en kjempebot etter brokollapsen ved Genova, som tok livet av minst 39 mennesker tirsdag.

Atlantia eier selskapet Autostrade per l'Italia, som er ansvarlig for driften av motorveien A10, der Morandi-broen ligger.

Atlantia-aksjen hadde allerede falt med 5,4 prosent ved stengetid tirsdag. Onsdag var børsen stengt på grunn av en nasjonal helligdag, og da børsen åpnet igjen torsdag morgen, ble aksjene suspendert fra børsen. Etter én time ble handelen gjenopptatt, og kursen falt brått med over 24 prosent.

Italias regjering anklager selskapet for manglende vedlikehold av broen og mener det var dette som var årsaken til at den brøt sammen.

Det er ennå ikke klart hva som forårsaket kollapsen, og Atlantia har reagert kraftig på at regjeringen har truet med å trekke selskapets autorisasjon tilbake uten at ulykkesårsaken er fastslått og uten å følge vanlige varslingsrutiner.