Tidligere konsernsjef tjener hundrevis av millioner på Salmar-aksjene

Leif Inge Nordhammer var toppsjef i Salmar i 18 år og beholdt aksjene da han gikk av i 2016. Det har han tjent millioner på. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Leif Inge Nordhammer var toppsjef i Salmar i 18 år og beholdt aksjene da han gikk av i 2016. Det har han tjent millioner på. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere konsernsjef Leif Inge Nordhammer i Salmar har i år tjent 443 millioner på aksjene han beholdt da han sluttet i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har vært en hyggelig reise å være aksjonær i Salmar, det viser historikken, sier investoren til Finansavisen.

Ifølge aksjonærregisteret eier han i overkant av 2,3 millioner aksjer i Salmar, både direkte gjennom investeringsselskapet Lin og indirekte gjennom eierposten i Kverva.

Basert på dagens kurs er aksjeposten i Salmar verdt 994 millioner kroner.

Siden nyttår har Salmar-aksjen økt hele 81 prosent, noe som igjen har økt verdiene til Nordhammer med 443 millioner kroner.

Ifølge det amerikanske nyhets- og markedsbyrået Bloomberg mener 9 av 13 analytikere at aksjonærer bør selge seg ut av Salmar. Det bryr ikke Nordhammer seg om.

– Jeg synes lakseanalytikerne har hatt et negativt syn i lang tid og de aller fleste har bommet med sine analyser av næringen og på kursutviklingen. Det er en god stund siden jeg sluttet å høre på dem, sier han.