Dette er ekspertenes favorittaksjer for børshøsten

Jan Petter Sissener.
Jan Petter Sissener. Foto: Finansavisen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Handelskrigen er det heteste temaet blant investorene, og ses på som en potensiell utløser for en korreksjon i aksjemarkedet.

– Blir det en fullskala handelskrig, frykter jeg at børsen kan gå ned både 10 og 20 prosent. Man kan aldri gardere seg mot at geopolitisk støy blir realiteter, sier forvalter Jan Petter Sissener i Canopus til Finansavisen.

Sammen med Sissener har Tian Tollefsen i Delphi Norge, Morten Schwarz i Forte Trønder og Martin Mølsæter i First Generator kommet med sine børsfavoritter for resten av året, og disse skal trosse internasjonal handelsuro. Finansavisen kan fortelle at ekspertene er delt i synet på vinneraksjene, men de er til en viss grad enige om utviklingen i sjømat og oljeservice.

– Jeg tror både den økonomiske syklusen og aksjemarkedet har mer å gå på. Den globale veksten er fortsatt sterk, bedriftenes inntjening er god og konsumentene er positive, men sannsynligvis vil børsene være ekstra volatile før markedet blir mer komfortabel med retningen handelskrigen beveger seg i, sier Tollefsen til Finansavisen.

Les også: Frykter videre kursfall - anbefaler salg

Morten Schwarz anbefaler:

* Lerøy Seafood

* Europris

* Wallenius Wilhelmsen Logistics

Jan Petter Sissener anbefaler:

* Storebrand

* Scatec Solar

* Selvaag Bolig

Les også: Forskningssjef anbefaler to aksjer

Alle anbefalingene finner du i tirsdagens utgave av Finansavisen.

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært