Børsnedgang for Fiat Chrysler etter at toppsjef gikk av

Sergio Marchionne (t.v.) sammen med Mike Manley, som nå har erstattet ham som toppsjef i Fiat Chrysler. Bildet ble tatt i mai 2010. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB scanpix
Sergio Marchionne (t.v.) sammen med Mike Manley, som nå har erstattet ham som toppsjef i Fiat Chrysler. Bildet ble tatt i mai 2010. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aksjekursen i Fiat Chrysler falt mandag med 4 prosent etter at toppsjefen Sergio Marchionne brått måtte gå av på grunn av alvorlig sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kursfallet førte til at hovedindeksen på Milano-børsen falt med nesten 1 prosent i morgentimene.

Lørdag ble Mike Manley utnevnt til selskapets nye administrerende direktør. Som følge av Marchionnes helsetilstand skjedde endringen et halvt år før planlagt.

Marchionne (66) opererte skulderen i juni, og nylig ble det klart at han ikke er i stand til å komme tilbake som toppsjef på grunn av det som blir omtalt som komplikasjoner etter operasjonen. Selskapets styre har også ansatt Marchionnes etterfølgere i stillingene som toppsjef for Ferrari og som styreleder for CNH Industrial.

Marchionne har fått mye ros for å ha gjort Fiat til ett av verdens raskest voksende bilprodusenter. I 2006 tjente selskapet igjen penger etter en to år lang snuoperasjon med Marchionne ved roret. I 2009 var han en pådriver for sammenslåingen med den amerikanske bilprodusenten Chrysler, ifølge Wikipedia.

Marchionne viste seg sist gang offentlig 26. juni og framsto da som sliten. Det er senere blitt meldt at helsetilstanden er blitt kraftig forverret og at han er alvorlig syk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden