Ole Brumm-skisse solgt for 4,6 mill.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skissen over Hundremeterskogen har hatt en verdiutvikling på 66.000 prosent i løpet av 50 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

( Finansavisen): I 1968 solgte Sotheby’s i London en original skisse av Hundremeterskogen tegnet av bokillustratøren E.H. Shepard for 650 pund.

Kartet, som viser universet til karakteren Ole Brumm, ble laget i 1926.

To år etter at tegningen ble solgt på auksjon, ble det på nytt solgt hos Sotheby’s. Denne gangen gikk det under hammeren for 1.700 pund. Den første kjøperen kunne med andre ord notere seg en hyggelig avkastning på 161 prosent. Men det er ingenting mot hva verdistigningen av skissen har oppnådd siden den gang.

Les også: Kan du felle naboens trær?

Skivebom

I slutten av mai ble det kjent at skissen, som har vært i privat eie og vært ikke vist frem til offentligheten på nesten et halvt århundre, igjen var for salg. Sotheby’s anslo at skissen kunne gå for et sted mellom 100.000 og 150.000 pund. Men deres estimater var skikkelig skivebom. Det siste budet endte på 430.000 pund, eller rundt 4,6 millioner kroner.
Om man tar utgangspunkt i det første salget i 1968, har skisses hatt en verdiutvikling på svimlende 66.000 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så mye kan du drikke før det er skadelig

Til orientering

Skissen omtales som det mest kjente kartet i britisk litteratur. Det er brukt som illustrasjon i bøkene om Ole Brumm, så leserne kunne få en oversikt over Hundremeterskogen, og det inspirerte også innledningen til den første Disney-filmen om den honningglade bjørnen som kom ut i 1966.

Ifølge signaturen er det forfatter A.A. Milnes sønn, Christopher Robin, som tegnet kartet med hjelp av E.H. Shepard, men det er nok mer en gimmick.
Prisen som ble oppnådd i London nå er rekord for en Ole Brumm-tegning.

Den gamle rekorden var fra 2014, da en skisse hvor Ole Brumm, Nasse Nøff og Christopher Robin spiller pinneleken ble solgt for 314.500 pund.

XXL-gründer tror investorene er skremt

Saken ble først publisert på Hegnar.no