Meny

– Dette er den største boblen i manns minne, og den vil sprekke

Foto: AP Photo/Ben Margot, File.
Tidligere kongressmedlem Ron Paul tror aksjemarkedet vil halvere seg.

Hvis du tar en titt på det amerikanske aksjemarkedet, kan du tro at Wall Street er sunn og frisk. S&P500 har returnert til mars-høyder, Dow Jones er så langt positiv for 2018, og Nasdaq slår rekord etter rekord.

Alt er bygget på en ustabil grunnmur, sier tidligere republikanske kongressmedlem Ron Paul.

– Dette markedet er i den største boblen i manns minne, og når den sprekker, vil den kunne halvere aksjemarkedet, sier Paul til CNBCs Futures Now, torsdag.

Pengebruk og manipulering

Offentlig pengeforbruk og Federal Reserves manipulering av pengepolitikk og renter, er det Paul beskriver som sammenhengende krefter som blåser opp boblen.

– Gjelden er for stor, den nåværende balansen er i dårlig form, internasjonal gjeld er for stor, og det vil ikke endre seg, fortsetter Paul.

Paul er ikke alene i kritikken av det amerikanske pengeforbruket og gjeldsgrad. Flere politikere og næringslivsledere, inkludert Jim Rogers og senator Paul Ryan, er bekymret over det forverrende underskuddet.

Les også:   - Det kan bli ganske stygt

Kongressens budsjettkontor anslår at det statlige underskuddet vil være i snitt nesten 10.000 milliarder kroner hvert år frem til 2028, ifølge CNBC. Nylig steg underskuddsestimater for 2018 med nesten 2.000 milliarder kroner.

– Vi har en president som liker å bruke penger. Han er ikke bekymret over underskuddet, sier Paul til CNBC.

Federal Reserve er mer enn to år inn i sitt rente-oppjusteringsprogram. Fed avlaster eiendeler fra balansen sin, som la 36.500 milliarder kroner til QE-programmet deres etter finanskrisen.

– The Fed vil fortsette å inflatere markedet, som forstyrrer ting. Nå prøver de å ordne opp i balansen, noe som jeg ikke tror de kommer til å klare, fortsetter han.

Forventer halvering

– Myndighetene vil fortsette å bruke penger, Fed vil fortsette å blåses opp, og når du kommer i en slik situasjon må gjelden elimineres. Du må likvidere gjelden og de dårlige investeringene.

Paul gjentar at han forventer at aksjemarkedet vil halveres.

Les også: 
– Det største krakket i vår livstid er på vei
Handelskrigen mellom Kina og USA eskalerer
Da tulipaner fikk finansverden til å skjelve


Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært