Meny

Asias børser stiger igjen

Illustrasjonsfoto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Flere av de store børsene i Asia er på stigende kurs igjen etter onsdagens nedgang, som ble utløst av USAs advarsel om ny toll på kinesiske importvarer.

Ved åpning torsdag var de fleste børsene ned, men aksjemarkedet har tatt seg opp utover dagen. Nikkei-indeksen i Tokyo var litt etter klokken 11.30 lokal tid opp 1,1 prosent.

Hang Seng-indeksen i Hongkong falt 0,18 prosent ved åpningen, men snudde raskt og var bare noen timer senere 0,3 prosent i pluss. Hovedindeksen i Shanghai fulgte samme mønster og var opp 1,9 prosent klokken 11.30.

Det hvite hus kunngjorde tirsdag at USA vil implementere en ny toll på 10 prosent for kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar. Tollen, som etter planen skal implementeres om to måneder, har siden rystet det kinesiske aksjemarkedet, som fram til torsdagens opptur har hatt en synkende kurve.

Fra før har Trump-administrasjonen innført 25 prosent toll på kinesiske importvarer verdt 34 milliarder dollar, omkring 276 millioner kroner. Kina har svart med å innføre en tilsvarende toll på amerikanske varer.

Privatøkonomi
Populært