Sjeføkonom Andreassen: – Dette skjønner ikke Trump

Harald Magnus Andreassen. Foto: Finansavisen
Harald Magnus Andreassen. Foto: Finansavisen

Harald Magnus Andreassen mener siste utvikling er et bevis på president Donald Trump er villig til å gå langt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs faller tungt onsdag etter at det ble kjent at president Donald Trump og USA forbereder ytterligere økt toll på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar.

Onsdag ettermiddag er hovedindeksen ned 1,04 prosent, til 889,81.

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebanken 1 Markets sier at utvidelsen av tollkonflikten er en bekreftelse på at USAs president Donald Trump er villig til å gå langt, og Kina må trolig svare selv om ingen av partene er tjent med at dette eskalerer, skriver TDN Direkt.

Andreassen deler ikke Trump sitt syn at handelen mellom USA og Kina er urettferdig for USA og at dårlige handelsavtaler har ført til USAs underskudd.

– Jeg vet ikke om en økonom som bekrefter dette og mener at USA er en i taper i verdenshandelen. Tvert imot har frihandelen tjent USA og resten av verden storartet, men dette skjønner ikke Trump og derfor er han villig til å gå mye lenger enn et hvert annet forstandig menneske, sier Andreassen til nyhetsbyrået.

– Trump forstår ikke årsakene til USAs underskudd og den negative handelsbalansen mot Kina. Vi har ikke hatt en så idiotisk og kunnskapsløs president om økonomi og han har et ego som gjør at han ikke hører på andre, sier sjeføkonomen og ser intet snarlig opphør i konflikten, utdyper sjeføkonomen.

Les også: Blytung Tjøme-hytte - kutter prisen for fjerde gang

Andreassen tror ikke handelskonflikten vil utløse en dyp økonomisk krise som finanskrisen, men usikkerheten gjør det svært vanskelig for selskaper i mange sektorer å vite hvor de skal investere.

– Vi har hatt en lang oppgangsperiode og investeringsnivået i rike land er høyt, inflasjonen er ikke lenger så lav og rentene er på vei opp i USA. Da skal det egentlig ikke så mye til å utløse en investeringsbrems og det kan være starten på nedgang i økonomien, sier Andreassen, ifølge TDN Direkt.

Les også: – Det største krakket i vår livstid er på vei

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden