Solgte Skagen - tjente nesten en milliard

Tor Dagfinn Veen. Foto: NTB
Tor Dagfinn Veen. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tor Dagfinn Veen og døtrene håvet inn i 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2017 solgte Tor Dagfinn Veen sammen med Kristoffer Stensrud og Åge Westbø livsverket, da Storbrand kjøpt bladde opp 1,6 milliarder for Skagenfondene.

Det preger også regnskapet til T.D. Veen, investeringsselskapet til Veen-familien, som eies av Tor Dagfinn Veen og døtrene Silje og Camilla.

Regnskaper for 2017 viser at T.D. Veen fikk et resultat før skatt på 864 millioner kroner, en økning på overe en halv milliard fra året før da resultatet ble 269 millioner kroner.

Driftsinntktene økte tilsvarende til 893 millioner kronere, fra 287 millioner kroner.

- Salget av Skagen er den største bidragsyteren. Vi hadde også god avkastning på vår finansielle portefølje. På konsernnivå hadde vi også gevinster på våre ventureinvesteringer, sier Kjell Skappel, administrerende direktør i T.D. Veen, til DN.

Regnskapet viser samtidig at egenkapitalen i konsernet er rundt to milliarder kroner, og at over en milliard kroner er plassert i verdipapirer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi sitter fortsatt som stor eier av Storebrand-aksjer, noe vi vil fortsette å være. Fremover vil holde fast ved våre aktivaklasser som er aksjer, rentepapirer, fondsinvesteringer og obligasjoner, sier Skappel til avisen.

Les også: Telenor og Techstep tar grep i helsesektoren

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no