Oslo Børs avsluttet uka i pluss

Etter en liten nedtur torsdag var en fortsatt stigende oljepris med på å gi hovedindeksen et løft på ukens siste handledag på Oslo Børs. Indeksen endte på 879,14 poeng, opp med 0,45 prosent.
Etter en liten nedtur torsdag var en fortsatt stigende oljepris med på å gi hovedindeksen et løft på ukens siste handledag på Oslo Børs. Indeksen endte på 879,14 poeng, opp med 0,45 prosent. Foto: Axel Nilsson Raftsjø / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fortsatt stigende oljepris var medvirkende da hovedindeksen på Oslo Børs steg med 0,5 prosent fredag. Indeksen endte på 879,14 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også tungvekterne på børsen endte stort sett i pluss fredag. Mest omsatt var igjen Equinor, som steg med 0,7 prosent. DNB steg imidlertid mest av de større selskapene, med 1,3 prosent, mens Norsk Hydro steg med beskjeden 0,1 prosent. Telenor falt med 0,9 prosent og Aker BP med 1,8 prosent.

Hovedindeksens vinner fredag var fingeravtrykkteknologiselskapet Idex, hvis aksje steg med 4,7 prosent. TGS-NOPEC steg med 4,2 prosent.

På bunnen blant dagens tapere på hovedindeksen finner vi gårsdagens børsvinner Nel, som falt med 8,2 prosent fredag.

I Europa steg DAX 30 i Frankfurt med 1,1 prosent, fulgt av CAC 40 i Paris som steg 0,9 prosent. I London steg FTSE 100 med mer beskjedne 0,3 prosent.

Oljeprisen nærmer seg stadig nye høyder og har steget jevnt og trutt hele uken. Ved børsslutt ble et fat nordsjøolje omsatt for 79,48 dollar, opp med 2,1 prosent, mens et fat amerikansk lettolje lå på 74,10 dollar, opp 0,8 prosent.