Frykter børsfall på 40-70 prosent

Harald Magnus Andreassen.
Harald Magnus Andreassen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En liten tue kan velte lasset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag kveld falt Dow Jones nesten 300 poeng som følge av president Donald Trumps trussel om en toll på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar.

– Markedet reagerer på kort sikt når det kommer betydelige endringer eller opptrappinger, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets, til DN.

Analytiker: Følg med på denne aksjen

Han frykter at uroen for en handelskrig vil kunne utløse en ny nedgangsperiode som kan gi et fall på mellom 40 og 70 prosent på Oslo Børs.

– Økonomien er aldri så lite robust som etter en lang oppgangsperiode. I dag skal det ikke så mye til, en liten tue kan velte det store lasset, sier Andreassen til avisen.

– En toll på varer til totalt 250 milliarder dollar tilsvarer halvparten av eksporten fra Kina til USA, og det vil gi makroøkonomiske konsekvenser, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreassen er ifølge avisen spesielt bekymret for en eventuell biltoll, da det i dag finnes en rekke bedrifter som vurderer hvor de skal bygge nye fabrikker, og at de umulig kan vurdere dette på grunn av den uoversiktlige situasjonen som råder.

Les også: Hermanrud: Det kan komme et krakk på 50 prosent

Artikkelen ble først publisert på Hegnar.no.