Meny

Behersket børsoppgang i USA etter toppmøtet

Optimismen på Wall Street tirsdag etter møtet mellom Trump og Jong-un. Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix.

Toneangivende børsindekser i USA viste forsiktig oppgang etter håndtrykket i Singapore tirsdag, men det var ingen dramatiske utslag.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen i New York endte riktig nok på rekordhøyt nivå med en oppgang på 0,6 prosent, men oppgangen tilskrives positive meldinger fra amerikansk teknologi- og industribransje. Hovedindeksen Dow Jones endte på stedet hvil mens den bredt sammensatte S & P 500-indeksen steg 0,2 prosent.

Tidligere på dagen, bare timer etter møtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore, endte Nikkei-indeksen i Tokyo opp 0,3 prosent. Hang Seng-indeksen i Hongkong gikk opp 0,1 prosent og i Shanghai steg hovedindeksen Composite 0,9 prosent.

Den positive utviklingen i Asia smittet over på Europa da børsene åpnet der. Men dagen endte med nedgang på 0,4 prosent på FTSE-indeksen i London. CAC-indeksen i Paris falt også 0,4 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt sto på stedet hvil.

Analytikere påpeker at markedene nå avventer onsdagens rentemøte i den amerikanske sentralbanken og rentemøtet i den europeiske sentralbanken torsdag.

Analytikere mener videre at markedsaktørene fortsatt forsøker å fordøye toppmøtet i Singapore og hvilke følger det vil få på kort og lang sikt.

Les også: Tesla sier opp 3.600 ansatte

Populært