Børsoppgang i forkant av toppmøtet i Singapore

New York-børsen åpnet med oppgang mandag, blant annet som følge av positive selskapsnyheter. Foto: AP / NTB scanpix
New York-børsen åpnet med oppgang mandag, blant annet som følge av positive selskapsnyheter. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Børsene i Europa og Asia steg mandag, dagen før toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i Singapore. I USA åpnet Wall Street også med oppgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Wall Street åpnet industriindeksen Dow Jones med en oppgang på 0,1 prosent. Teknologitunge Nasdaq og den bredt sammensatte S & P 500-indeksen steg 0,2 prosent.

I Europa stengte børsene med bred oppgang. FTSE-indeksen i London gikk opp 0,7 prosent. I Paris steg CAC-indeksen 0,4 prosent og i Frankfurt endte DAX-indeksen med en vekst på 0,6 prosent.

Også i Asia var utviklingen positiv, med oppgang på 0,5 prosent på Nikkei-indeksen i Tokyo og 0,3 prosent på Hang Seng-indeksen i Hongkong.

Positive signaler rundt det kommende toppmøtet i Singapore tirsdag trekkes av analytiker Konstantinos Anthis i Abu Dhabi-baserte ADS Securities fram som en årsak til oppgangen i Asia. Men også andre hendelser preger utviklingen.

I USA kom det mandag positive selskapsnyheter, og tirsdag varsler sentralbanken nye kunngjøringer. I Europa er markedet beroliget etter signaler fra Roma om at Italias nye regjering vil redusere sin gjeld.

Les også: Hva gjør Trump riktig?