Meny

Børsoppgang i forkant av toppmøtet i Singapore

New York-børsen åpnet med oppgang mandag, blant annet som følge av positive selskapsnyheter. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsene i Europa og Asia steg mandag, dagen før toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i Singapore. I USA åpnet Wall Street også med oppgang.

På Wall Street åpnet industriindeksen Dow Jones med en oppgang på 0,1 prosent. Teknologitunge Nasdaq og den bredt sammensatte S & P 500-indeksen steg 0,2 prosent.

I Europa stengte børsene med bred oppgang. FTSE-indeksen i London gikk opp 0,7 prosent. I Paris steg CAC-indeksen 0,4 prosent og i Frankfurt endte DAX-indeksen med en vekst på 0,6 prosent.

Også i Asia var utviklingen positiv, med oppgang på 0,5 prosent på Nikkei-indeksen i Tokyo og 0,3 prosent på Hang Seng-indeksen i Hongkong.

Positive signaler rundt det kommende toppmøtet i Singapore tirsdag trekkes av analytiker Konstantinos Anthis i Abu Dhabi-baserte ADS Securities fram som en årsak til oppgangen i Asia. Men også andre hendelser preger utviklingen.

I USA kom det mandag positive selskapsnyheter, og tirsdag varsler sentralbanken nye kunngjøringer. I Europa er markedet beroliget etter signaler fra Roma om at Italias nye regjering vil redusere sin gjeld.

Les også: Hva gjør Trump riktig?

Populært