Meny

– Cyberangrep kan trigge en ny finanskrise

Analytiker fortviler over børsfall. Foto: AP / NTB scanpix
Mannen som ledet Storbritannia gjennom krisen i 2008, er bekymret for at cyberangrep skal utløse neste finanskrise.

Den britiske politikeren og tidligere finansministeren Alistair Darling mener at å ignorere muligheten for enda en truende finansiell krise vil være en «dyp feil» for regjeringer og institusjoner, skriver Business Insider.

Darling, som ledet Storbritannias gjennom finanskrisen, uttalte i et intervju med avisen:

«Hvis du ser på årsakene til den forrige krisen, ja, bankene er sterkere, men ikke tro at neste krise kommer fra samme sted».

Les også: Advarer mot lakseskatt

Darling fremhevet ifølge Business Insider bekymringen for teknologiens voksende rolle i finanssystemet og det faktum at vi nå er «helt avhengige» av datasystemer.

«Det er derfor regulatorer ser på ting som cyberangrep», ifølge Darling.

Mexicos sentralbank rapporterte forrige uke om cyberangrep på flere lokale institusjoner, mens sentralbanken i Bangladesh mistet over 80 millioner dollar i et 2016-cyberangrep.

Sentralbanker og regulatorer gir økt oppmerksomhet til teknologiens rolle i finansielle systemer. Både Storbritannia og EU har sagt at de vil inkludere cyberangrep i fremtidige stresstester, skriver avisen.

«Cyber-angripere er en alvorlig trussel mot den britiske finanssektoren», uttalte Bank of England i en nylig publisert publikasjon.

Les også: Strateg øyner lavere oljepriser

Artikkelen ble først publisert av Hegnar.no

Privatøkonomi
Populært