Meny

Spansk avis sier IAG forbereder nytt bud på Norwegian

Ifølge en spansk næringslivsavis kan det komme nok et bud på Norwegian fra luftfartsgiganten IAG. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Luftfartskonsernet IAG forbereder et nytt bud på Norwegian, ifølge en spansk avis. Ryanair avviser at de er interessert.

Expansion skriver om det mulige nye budet, men uten å vise til noen kilder, skriver E24. Ifølge den spanske avisen forbereder det spansk-britiske konsernet et bud på 330 kroner per aksje. Det er rundt 80 kroner mer enn Norwegian-aksjen ble omsatt for på Oslo Børs fredag, og gir et samlet bud på rundt 12,3 milliarder kroner.

Nyheten kommer kort tid etter at IAG-sjef Willie Walsh sa at han ikke ser på Norwegian som noe han «må» kjøpe.

– Vi har uttrykt interesse. Om de ikke vil bli kjøpt av IAG, fint. Jeg har ikke tenkt å gjøre noe fiendtlig, det er ikke min stil, sa Walsh til Reuters på en flykonferanse.

Aktuelt: Kjos lover bedre tider for Norwegian

– En fallende kniv

Ryanairs sjef Michael O'Leary sier at det ikke er aktuelt for hans selskap å gi IAG kamp om det norske flyselskapet.

– Noen sammenligner det å investere i Norwegian med å fange en fallende kniv. Det er jeg enig i, sier O'Leary i et intervju med Bloomberg.

Norwegian omtaler uttalelsene som useriøse.

Aktuelt: Kjos lover bedre tider for Norwegian

Vil ikke satse i Norge

I forbindelse med at Ryanair la fram sitt kvartalsresultat, sa O'Leary også at det irske selskapet ikke ser på Norge og Sverige som satsingsområder, men at basen i København kan bli gjenåpnet.

– Vår satsing i Skandinavia vil være fra København og i Danmark. Det er ikke aktuelt å satse mer i Norge eller Sverige hvor de fortsetter å legge på miljøskatt på fly, sa Michael O'Leary i selskapets kvartalspresentasjon mandag ifølge Nettavisen.

Privatøkonomi
Populært