Statoil med høyeste sluttkurs noensinne i rekorddag på Oslo Børs

Solen skinner over Oslo Børs onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Solen skinner over Oslo Børs onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Onsdag markerte nok en knalldag på Oslo Børs og rekordtallene fortsetter. Hovedindeksen steg med 0,38 prosent til 878,57 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mest omsatt ble Statoil, som hadde en rekorddag på børsen og steg med 3,17 prosent og var oppe i hele 214,60 kroner per aksje. Det er ifølge Hegnar.no Statoils høyeste sluttnotering noensinne. Rekordtallene skjer etter at USAs president Donald Trump tirsdag varslet om at USA trekker seg ut av atomavtalen med Iran.

Ellers var omsetningstoppen preget av Subsea 7, Aker BP, DNB og Yara International, som steg med henholdsvis 2,54, 3,40, 1,01 og 0,35 prosent.

Marine Harvest falt med 0,57 prosent. Bjørn Kjos' Norwegian falt hele 4,14, dagen etter at ble kjent at IAG-aksjonærer jobber for å få ledelsen til å samarbeide med Ryanair om å kjøpe norske Norwegian, ifølge E24. Bjørn Kjos på sin side mener det er for tidlig å selge.

Hexagon Composites kunne se seg svært fornøyd med tallene, etter stengetid onsdag.
Ålesundsbedriften steg med hele 10,58 prosent. Det skjer samme dag som det ble kjent at selskapet onsdag leverte sitt beste driftsresultat i et ordinært kvartal siden høsten 2014, melder Sunnmørsposten.

Det norske spillselskapet Funcom, som dagen før hadde en knalldag med kritikerrost spillansering og en vekst i kursen på 9,91 prosent, opplevde onsdag en kraftig nedgang. Da klokken viste 16.25 var fallet på hele 14,29 prosent.

Prisen på et fat nordsjøolje har steget med 2,85 prosent i løpet av dagen til 76,8 dollar. Prisen på amerikansk lettolje lå på 70,8 dollar per fat. Analytikere spår at prisen kan nå 100 dollar fatet i løpet av høsten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden