Anette og familien ble 253 millioner rikere onsdag

Anette Olsen og familien betydelig rikere i løpet av kun én dag.
Anette Olsen og familien betydelig rikere i løpet av kun én dag.

Kursfest i Bonheur etter vindpark-salg gjorde Anette Olsen og familien betydelig rikere i løpet av kun én dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter børsens stengetid mandag kom meldingen om at det Bonheur-eide selskapet Fred. Olsen Renewables hadde inngått en avtale om å selge en eierandel på 49 prosent i to vindparker utenfor Skottland til fond forvaltet av Aviva Investors for totalt 117,3 millioner pund, eller om lag 1,3 milliarder kroner.

Det ble også meldt at datterselskapet som eier vindparkene vurderer å inngå en sikret lånefasilitet på rundt 65 millioner pund, tilsvarende 715 millioner kroner.

Provenyet fra disse transaksjonene skal delvis benyttes til nye fornybar-prosjekter, samt generelle selskapsformål, ble det opplyst.

Etter en børsfri dag tirsdag på grunn av 1. mai, benyttet markedet anledningen til applaudere transaksjonen onsdag.

Bonheur som eies med rundt 50 prosent av Anette Olsen og familien gjennom selskapene Invento AS og AS Quatro, steg med hele 12,5 prosent på Oslo Børs.

Dermed kunne Anette og familien se at verdien av deres drøyt 21 millioner aksjer økte med rundt 253 millioner kroner onsdag.

Les også: Spetalen vil selge Saga Tankers-aksjer for nær 80 millioner

Børsnotering?

Med en riggvirksomhet - Fred. Olsen Energy - som sliter, blir fornybarsatsingen en stadig viktigere del av Bonheur.

Flere investorer har tidligere tatt til ordet for at det ligger skjulte verdier i selskapet.

- Flere enn oss begynner å få øynene opp for selskapets verdier som ligger innenfor fornybar energi (vindkraft). Vi mener at vi her kjøper én krone for tretti øre, og at disse verdiene før eller senere skal reprises betydelig, skrev forvalterne i aksjefondet Skagen Vekst som er tredje største aksjonær i selskapet, i en markedsrapport fra januar 2017.

Forvalterne kom til og med opp med et nyttårsønske til selskapet.

- Ved inngangen til et nytt år er det vel alltid lov å ha noen ønsker; Bonheur børslistet Fred Olsen Energy i 1997, Fred Olsen Production i 2007, og vårt nyttårsønske er en børsnotering av Fornybar Energi i 2017, skrev forvalterne Geir Tjetland, Ole Søeberg og Alexander Stensrud i rapporten.

Skagen-forvalterne har ikke fått ønsket sitt oppfylt enda, men med 6,53 prosent av de utestående aksjene i Bonheur, kan de likevel glede seg over en solid verdiøkning onsdag.

Les også: – Disse aksjene kan løfte seg

Denne saken ble opprinnelige publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden