Seadrills stjerneadvokater bruker millioner på flyreiser

John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ene advokatfirmaet som bistår Seadrill har brukt én million kroner i måneden på reisevirksomhet for å redde riggselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

John Fredriksens riggselskap Seadrill har løst flere floker i forbindelse med restruktureringsprosessen sin den siste måneden.

Sist mandag ble det kjent at riggselskapet har fått støtte av de usikrede kreditorene til sitt seneste forslag til restruktureringsplan som blant annet innebærer at Seadrill får tilført 1,08 milliarder dollar i ny egenkapital.

Tirsdag er det planlagt at en høring for bekreftelse av den nye planen skal starte, skriver Hegnar.no.

Les også: Arne Fredly sender aksje til værs

Dyre advokater

At selskapet er midt i sluttspurten av Chapter 11-prosessen, merkes også på advokatregningene.

Bare i februar kunne det amerikanske advokatfirmaet Kirkland & Ellis, som bistår Seadrill i restruktureringsprosessen, fakturere riggselskapet for drøyt 2,8 millioner dollar, eller rundt 22 millioner kroner, noe som tilsvarer 100.000 dollar - eller om lag 780.000 kroner - hver eneste dag gjennom hele måneden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fremgår av rettsdokumenter Hegnar.no har gått igjennom.

Av dette beløpet utgjør rett over 200.000 dollar, eller nær 1,6 millioner kroner, praktiske utlegg knyttet til arbeidet med saken.

Les også: Marine Harvest med en smakebit på 1. kvartal

Kostbar reisevirksomhet

Reise er den desidert største utgiftsposten til Kirkland & Ellis. Hele 148.933 dollar brukte advokatfirmaet på reisevirksomhet for Seadrill-saken i februar. Det tilsvarer nær 1,2 millioner norske kroner.

Mesteparten av beløpet har gått til flybilletter som fort blir dyre når store deler av av turene har gått over Atlanterhavet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kirkland & Ellis har hovedkontoret sitt i Chicago, i tillegg til flere kontorer rundt om i USA, mens Seadrill har sitt hovedkontor i London etter flyttingen fra Stavanger i 2012.

I tillegg til flybilletter, kommer utgifter til hotell og mat, samt transport til og fra flyplasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt i de fire månedene fra november til og med februar, har advokatfirmaet brukt 506.652 dollar i forbindelse med Seadrill-reiser. Med dagens valutakurs tilsvarer det rett i underkant av fire millioner kroner.

Hvis man kun ser på flybilletter har stjerneadvokatene brukt 361.789 dollar, eller rundt 2,8 millioner kroner, i løpet av nevnte periode.

DN har tidligere omtalt at de best betalte advokatene fra firmaet tar opp mot 1.750 dollar, eller rundt 13.700 kroner, i timen, og i oktober i fjor opplyste kilder til avisen at restruktureringen allerede hadde kostet Seadrill rundt 1,3 milliarder kroner totalt.

Les også: Fredriksen vil vite mer om Trøim-samtaler

Saken er først publisert på Hegnar.no