Meny

Spenningen mellom USA og Kina sendte Asia-børsene nedover

Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Børsene i Asia fulgte Wall Street nedover etter at Kina mandag kunngjorde at de innfører toll på 128 amerikanske varer.

Børsene i både Kina, Japan og Sør-Korea raste i åpningstimene tirsdag, men hentet seg noe inn utover dagen.

I Japan endte Nikkei-indeksen i Tokyo ned 0,45 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,29 prosent. I Kina falt Shanghai-børsen med 0,84 prosent, og i Sør-Korea krøp Kospi-indeksen ned med 0,07 prosent.

I Hongkong så det lenge ut til at Hang Seng-indeksen også skulle ende ned, men utover dagen snudde utviklingen, og ved stengetid var børsen opp 0,15 prosent.

En årsak til nedgangen rundt åpningstider var frykt for at Kinas beslutning om å øke tollsatsene for en rekke amerikanske varer vil utløse en bredere konflikt som vil føre til en nedgang i internasjonal handel, skriver AP.

En annen årsak var nedgangen på Wall Street mandag. Dow Jones falt med 1,9 prosent, Standard & Poor's falt med 2,2 prosent, og teknologitunge Nasdaq falt med 2,7 prosent på en dag der særlig teknologiselskapene slet.

Etter å ha sett de asiatiske markedene hente seg inn på tampen av tirsdagen, slår den japanske børsanalytikeren Makoto Sengoku fast at nedgangen i USA ikke var ille nok til å ødelegge børsdagen i Asia.

– Påvirkningen fra det amerikanske markedet viste seg å ikke være så ille at det utløste frykt her, på grunn av håp om at konfliktnivået skal roe seg i de kommende ukene, sier han.

Populært