Meny

Hydro mister kontrollen: Taper 400 millioner i måneden

Truls Engene - Foto: Finansavisen

– Vanskelig å spå hva som blir det endelige utfallet, sier SEB-analytiker Truls Engene.

Tre uker etter at Hydro for første gang meldte om miljøproblemene i Brasil, kommer det stadig flere innrømmelser fra selskapet. Så langt har aksjemarkedet straffet Hydro-aksjen knallhardt gjennom å senke kursen fra 56 kroner til 47,50 kroner, skriver Finansavisen.

Det tilsvarer et verdifall på 17 milliarder kroner.

Les også: Mer arbeid til Odfjell Drilling

– Politisk risiko

– Aksjemarkedet liker som kjent ikke usikkerhet. Det kommer stadig små drypp angående Hydro, så markedet vil nok fortsette å være nervøst frem til vi får mer informasjon om hva som kreves av Hydro for å rydde opp og komme tilbake til full produksjon. I tillegg er det en politisk risiko involvert, noe som gjør at utfallsrommet blir enda større, sier SEB-analytiker Truls Kolsrud Engene til avisen.

Han har som de fleste andre analytikerne regnet på hva det koster for Hydro å gå for halv maskin både ved aluminaraffineriet Alunorte og bauksittgruven Paragominas.

– I sum tror vi nåværende situasjon det betyr cirka 400 millioner kroner i redusert driftsresultat per måned. I tillegg kommer de økte investeringene selskapet må foreta, samt eventuelle bøter, sier han.

Les også: Ståle Kyllingstad selger seg ned i eiendom

Venter på rapport

Hydro besluttet før helgen å investere 500 millioner kroner i vannrenseanlegget ved aluminaraffineriet. Ifølge børsmeldingen vil en slik investering øke kapasiteten med 50 prosent og styrker raffineriets evne til å takle fremtidig ekstremvær.

– Hendelsene den siste tiden viser at det er nødvendig å styrke vannrenseanlegget ved Alunorte for å sikre at aluminaraffineriet er tilstrekkelig miljømessig robust, kommenterte konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Engene forutsetter ifølge Finansavisen at Hydro gjør absolutt alt det kan for å imøtekomme myndighetene krav. Hydro har blant annet varslet at det vil komme en uavhengig rapport 9. april som skal ta for seg miljøutslippene.

– Det er fortsatt uavklart hva som skal til og hvor lang tid det vil ta før Hydro kommer tilbake til fullproduksjon. Vi vil sannsynligvis vite mer når den eksterne rapporten foreligger 9. april, sier SEB-analytikeren til avisen.

Saken er først publisert på Hegnar.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært