Meny

Kraftig oppgang på børsen

Oslo Børs stiger kraftig tirsdag og har startet børsuka meget godt. Oppgangen mandag var på 0.93 prosent, mens tirsdag gikk hovedindeksen opp med hele 1,92 prosent og endte på 816,73 poeng. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Etter å ha endt forrige uke i rødt fortsatte Oslo Børs tirsdag oppgangen fra gårsdagen og steg med nye 1,92 prosent. Hovedindeksen endte på 816,73 poeng.

Statoil, Norsk Hydro og Yara International topper listen over de mest omsatte aksjene, med Statoil soleklart på toppen.

Blant de største selskapene på hovedindeksen er det Yara som går mest fram, med hele 4,5 prosent, fulgt av Statoil med en oppgang på 2,9 prosent. Deretter følger Norsk Hydro (+2,1), Telenor (+1,6) og DNB (+1).

Blant de øvrige selskapene gikk Frontline fram med voldsomme 12,4 prosent, mens det lille oljeselskapet Questerre Energy Corporation steg med 10,9 prosent etter nyheten om an avtale med en større operatør på Kakwa-feltet i USA.

Blant de få selskapene som falt på en meget god dag på børsen finner vi Seadrill med et fall på 1,4 prosent og Lerøy Seafood Group med et noe mer forsiktig fall på 0,4 prosent.

De største aksjeindeksene i Europa steg alle tirsdag, men ikke i samme volum som i Oslo. FTSE 100 i London steg med 0,9 prosent, fulgt av DAX 30 i Frankfurt med en oppgang på 0,6 prosent. I Paris steg CAC 40-indeksen med 0,5 prosent.

Oljeprisen falt imidlertid noe i løpet av tirsdag ettermiddag. Et fat nordsjøolje ble omsatt for 65,44 dollar, ned med moderate 0,15 prosent, mens et fat amerikansk lettolje falt med 0,20 prosent til 62,37 dollar.

Privatøkonomi
Populært