Meny

Helrød fredag på Oslo Børs

Det ble en knallrød fredag på Oslo Børs. Hovedindeksen gikk ned med nesten 2 prosent til 793,98 poeng. Foto: NTB scanpix
Nesten alle selskapene på hovedindeksen på Oslo Børs avsluttet uka med røde tall. Indeksen falt med 1,99 prosent til 793,98 poeng.

USAs president Donald Trumps kunngjøring om at USA vil innføre 25 prosent importtoll på stål og 10 prosent på aluminium, påvirket det internasjonale børsmarkedet sterkt, og Oslo Børs ble intet unntak.

På ukas siste handledag sank hovedindeksen med nesten 2 prosent. Bortsett fra et par mindre selskaper lå samtlige selskaper med røde tall ved stengetid fredag ettermiddag.

Hovedindeksen var ned rundt 0,5 prosent et kvarter etter åpning fredag, og det var kun et fåtall aksjer som gikk i pluss. Blant aksjene som slet, var Hydro, som falt 2,3 prosent i løpet av det første snaue kvarteret. Aksjen hentet inn en del av det tapte i løpet av dagen og endte ned 0,91 prosent.

Av de største selskapene gikk fredagens handel verst utover Yara som endte med en nedgang på 3,62 prosent. Telenor falt med 1,61 prosent, DNB med 2,29 prosent, Orkla med 0,96 prosent og Marine Harvest med 1,76 prosent.

Fredagens omsetning endte på 4,7 milliarder kroner.

Oljeprisen sank jevnt gjennom dagen. Et fat nordsjøolje ble ved 17.30-tiden omsatt for 63,76 dollar, ned 0,62 prosent.

Populært