Deutsche Bank inngår milliardforlik om rentefiksing

Deutsche Bank har inngått et nytt forlik knyttet til rentemanipuleringssaken. Denne gangen koster det banken 240 millioner dollar. Arkivfoto: Michael Probst / AP / NTB scanpix.
Deutsche Bank har inngått et nytt forlik knyttet til rentemanipuleringssaken. Denne gangen koster det banken 240 millioner dollar. Arkivfoto: Michael Probst / AP / NTB scanpix. Foto: Michael Probst / AP

Storbanken Deutsche Bank går med på å betale 240 millioner dollar i et forlik, ifølge rettsdokumenter. Banken er saksøkt for rentemanipulering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forliket, som etter dagens kurs er verdt rundt 1,88 milliarder kroner, må fortsatt godkjennes av en dommer. Byen Baltimore og det anerkjente universitetet Yale er blant deltakerne i gruppesøksmålet mot den tyske storbanken.

Banken er fornøyd med resultatet som er oppnådd, sier en talsmann.

Banken er beskyldt for å ha samarbeidet med flere konkurrenter for å manipulere flere viktige rentesatser, inkludert den såkalte Libor-renten – en rente for lån mellom banker – på dollar. Libor-renten påvirker lån og andre finansprodukter som handels internasjonalt.

Barclays og Citibank har allerede inngått forlik verdt henholdsvis 120 og 130 millioner dollar. I oktober inngikk Deutsche Bank et separat forlik på 220 millioner dollar med flere amerikanske delstater.

Til sammen har en rekke storbanker over hele verden betalt ut flerfoldige milliarder dollar i søksmål knyttet til rentemanipuleringen.

Personvernpolicy