Oslo Børs opp nesten 1 prosent

Oslo Børs hadde en grei torsdag etter børsuroen de siste par ukene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo Børs hadde en grei torsdag etter børsuroen de siste par ukene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo Børs hadde en solid torsdag etter en svak onsdag. Hovedindeksen gikk opp 0,9 prosent og sluttet på 801,65 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omsetningen endte på nesten 6,3 milliarder kroner, noe som tyder på en travel dag.

Norwegian fikk et enda dårligere resultat enn analytikerne fryktet, og milliardunderskuddet fikk selskapet til å stupe på børsen. Da børsen stengte, hadde verdien på selskapet falt 4,4 prosent siden onsdag.

Norwegians underskudd før skatt ble på 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017, mot et overskudd på 299 millioner kroner i samme kvartal i 2016. Analytikerne hadde ventet rundt halvparten så stort underskudd.

Vinnerne torsdag ble DNO som økte 7,5 prosent og Marine Harvest som steg med 3,6 prosent.

Bildet var blandet på de toneangivende børsene i Europa. DAX 30 i Frankfurt falt 0,2 prosent, FTSE 100 London økte med 0,2 prosent, mens CAC 40 i Paris endte opp 0,9 prosent etter en solid oppgang på hele 1,4 prosent dagen før.

Prisen på nordsjøolje økte jevnt og trutt gjennom dagen. Ved 17-tiden var den oppe i 63,5 dollar fatet, en oppgang på rundt 30 cent siden midnatt. Prisen på amerikansk lettolje var igjen over 60 dollar fatet. Torsdag ettermiddag kostet et fat 60,1 dollar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært