Ny dag med opptur på Oslo Børs

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs steg for andre dag på rad, men betydelig mer enn på onsdag. Hovedindeksen endte på 818,15 poeng, opp med 0,88 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mest omsatt torsdag var børslokomotivet Statoil, foran DNB og Marine Harvest. Statoil steg også mest blant de største selskapene med 1,3 prosent, det samme som Norsk Hydro. DNB noterte seg for en opptur på 0,8 prosent og Yara på 0,3 prosent. Bare Telenor falt blant de største selskapene, med 0,1 prosent.

Blant de øvrige selskapene på hovedindeksen var det Petroleum Geo-Services som steg mest, med 6,5 prosent, fulgt av Aker Solutions med 4,1 prosent.

Varehuskjeden Europris ble dagens store taper med et fall på hele 13,3 prosent – en konsekvens av dårlige tall for fjerde kvartal, mens Rec Silicon falt med 12,1 prosent.

De toneangivende aksjeindeksene i Europa endte alle – i motsetning til Oslo – i rødt torsdag. Verst gikk det ut over DAX 30 i Frankfurt, som falt med hele 1,4 prosent. CAC 40 i Paris noterte seg for et fall på 0,5 prosent, mens i London falt FTSE 100 med 0,4 prosent.

Oljeprisen steg torsdag både for nordsjøolje og amerikansk lettolje. Førstnevnte steg med 0,5 prosent og ble ved børsslutt omsatt for 69,22 dollar fatet. Et fat amerikansk lettolje ble omsatt for 65,38 dollar, en opptur på 0,6 prosent.

Personvernpolicy