Trendbrudd i bitcoin

Kilde: Reuters Eikon
Kilde: Reuters Eikon

Bitcoin har brutt den stigende trenden, som har støttet eksplosjonen i kryptovalutaen. Det kan bety at fallet fortsetter - eventuelt etter en liten korreksjon opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ligger bitcoin rundt 10.200 dollar, men har også vært omsatt ned mot det psykologiske 10.000-nivået - ned 50 prosent fra toppen i desember. Noen som ligger inne med varsling har også fått varsel om at den har vært under 9.900 dollar.

Tekniske støttenivåer er blitt i tur og orden den siste måneden og salgssignalene har stått i kø siden bitcoin toppet ut på 20.089 dollar den 17. desember.

50-nivået i RSI-chartet ble brutt i slutten av desember og i etterkant er også de positive undertonene blitt brutt.

Les også: – Vil ikke tilby en markedsplass for bitcoin

50-dagers glidende gjennomsnitt ble brutt på rundt 14.500 dollar og da bitcoin falt under 10.775 dollar i går ble også den stigende trenden brutt.

Nå testes 200-dagers glidende gjennomsnitt og brytes også det kan bitcoin falle videre til neste tekniske støttenivå på 7.500. De neste tekniske støttenivåene kommer deretter på 5.500 og 3.200.

Det som ofte skjer når en stigende trend som dette blir brutt, er at det kommer en korreksjon opp igjen mot bunnlinjen, før nedturen eventuelt fortsetter.

For at denne tendensen skal snu må RSI bunne ut og etablere en ny positiv undertone og bryte opp tilbake over 50-nivået.

Les også: Facebook forbyr annonser for bitcoin

I tillegg må bitcoin bryte tilbake over den tekniske motstanden på 10.775 og etablere seg på oversiden.

Så er spørsmålet om teknisk analyse har noe for seg i bitcoin? Vi tror det, av den grunn at mange vurderer bitcoin som en råvare, og sammenligner den med gull.

Teknisk analyse er utbredt i råvaremarkedet og siden bitcoin i tillegg nå også handles på CME er det å anta at flere har begynt å analysere kursbevegelsene, og benytter seg av teknisk analyse for å gjøre seg opp en oppfatning om hva som kan komme til å skje med kursen fremover.

Les også: – Bitcoin er som en Motorola-mobil i 1984

Saken er først publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy