Oslo Børs på stedet hvil

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Oslo Børs sto nesten helt stille da den åpnet mandag. Hovedindeksen steg med marginale 0,01 poeng og landet på 839,79 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De store selskapene på børsen speilte stort sett hovedindeksen og hadde stort sett marginal utvikling. Statoil var mest omsatt og gikk opp med 0,03 prosent, og ble fulgt av Aker BP, som skilte seg ut med stigning på hele 3,37 prosent, Marine Harvest (+0,56 prosent), Telenor (+0,51 prosent) og Norsk Hydro (+ 0,91 prosent).

Norwegian utmerket seg i negativ retning, og både Norwegian Finans Holding (-4,9 prosent) og Norwegian Air Shuttle (-2 prosent) gikk ned mandag.

Vinnerne ble investeringsselskapet Storm Real Estate (+16,7 prosent) og IT-selskapet Induct (+15,1 prosent).

Bevegelsene var heller ikke særlig store på de toneangivende børsene ute i Europa mandag. DAX 30 i Frankfurt gikk ned med 0,15 prosent, FTSE 100 i London gikk ned med 0,07 prosent, mens CAC 40 i Paris steg marginalt med 0,04 prosent.

Oljeprisen utviklet seg positivt i løpet av mandagen, og ved 17-tiden ble et fat nordsjøolje omsatt for 69,88 dollar fatet. Det er 9 cent mer enn ved midnatt. Amerikansk lettolje i tilsvarende mengde ble omsatt for 64,55 dollar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden