Meny

– Jeg ble dolket i ryggen av Kjell Inge Røkke

Kjell Inge Røkke - Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rederen Åge Remøy er fortsatt sint på Kjell Inge Røkke.

Åge Remøy er et av ofrene for offshorekrisen, fastslår DN. Remøy forhandlet i månedsvis med banker og kreditorer for å refinansiere Rem Offshore, som han kontrollerte. På oppløpssiden ble Remøy skviset ut av Kjell Inge Røkkes Aker som via en eierpost i Rem Offshores obligasjonslån stemte ned Remøys løsningforslag. Dermed ble Rem Offshore slukt av Solstad Farstad.

Les også: Sveaas: Ja, hehe, det ble litt Texas på morgenkvisten

Remøy er fortsatt illsint på Røkke.

– Jeg hadde et greit forhold til Røkke. Jeg hadde både kjøpt og solgt fiskebåter til han. Vi var godt kjente. Likevel dolket Røkke meg i ryggen. Jeg er overrasket over at han kunne gjøre sånt, sier Remøy til DN. Remøy sier han har tapt milliardbeløp.

Rederen håper Røkke mislykkes, fordi han ikke kan tillate seg å bruke slike forretningsmetoder.

– Vi kjenner oss ikke igjen i Åge Remøys påstander og beskrivelse. Remøy har påført oss og andre obligasjonseiere et betydelig tap. Vi valgte å beskytte våre interesser, og mente den beste løsningen for å gjenvinne verdier var å fusjonere Solstad og Rem Offshore. Det fikk vi gjennomslag for, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til DN.

Les også: Pareto anbefaler Aker

Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Farstad reagerer også sterkt på uttalelsene.

– Det er beklagelig å høre via DN at Åge Remøy ønsker at vi med tusenvis av kompetente medarbeidere skal mislykkes, sier Lars Peder Solstad til avisen.

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Populært